Loading...
 Mistet koblingen til serveren, forsøker å koble til på nytt...

Klarte ikke koble til serveren automatisk, klikk for å laste på nytt.

Klarte ikke koble til serveren, klikk for å laste på nytt.

Gradering

Vi ber om at alle som selger og kjøper setter seg inn i og respekterer hvordan vi har definert gradering på vinyl1.no. Den er basert på Goldmine Standard og record collector grading systemene.

Gradering gjelder både selve platen, omslag (cover), innercover og andre innlegg som plakater, sangtekster o.l. som fulgte med orginalt. Det er snittkarakteren av hele pakken (plate, omslag og innstikk) som skal brukes. Mangler noe skal det trekkes i karakter. Om selve platen er strøken (EX), men cover er ødelagt og har vannskade (F) skal totalkarakteren sansynligvis være G.

Spar deg selv mye trøbbel ved å følge guiden under, og ikke prøv å selge dritt som gull. Det er raskeste måte å få misfornøyde kjøpere på og kan føre til utestengelse fra vinyl1.no. Likeså, ikke kjøp en plate med gradering G og forvent knitrefri lyd og et perfekt cover.

Bruk beskrivelsesfeltet i annonsen til å beskrive relevant informasion som at cover har noe stygge hjørner og navn til tidligere eier er skrevet på med tusj e.l.

Er det hakk i platen eller den hopper under avspilling skal F benyttes på platens karakter.

Gradering Beskrivelse
Mint (M) Helt perfekt på alle måter. Har aldri blitt spilt, muligens enda forseglet. Bør brukes sparsomt som karakter, om i det hele tatt. Kun om platen er som rett fra butikken og har vært lagret stående sammen med andre plater.
Near Mint (NM) En nesten perfekt plate. En NM-plate har mest sannsynlig aldri blitt spilt eller kun et par ganger, og vinylen vil spille perfekt under avspilling. Mange forhandlere vil ikke gi en karakter som er høyere enn dette, noe som antyder (kanskje riktig) at ingen plater noen gang virkelig er perfekte. Platen skal ikke vise noen tegn på slitasje. Omslag og innlegg skal ikke ha de minste feil, for eksempel noe tegn på håndtering. Et omslag skal ikke ha bretter, sprekker, hull eller andre synlige feil. Det samme bør være tilfelle for andre innlegg, for eksempel plakater, lyriske innlegg osv. Pakken må være komplett som solgt.
Excellent+ (EX+) Generelt verdt omtrent 75% av NM-verdien. En nesten perfekt plate. Er kun spilt en håndfull ganger. Vanskelig å se visuelle feil på plate og cover. Alt av omslag, innlegg, plakater o.l. skal følge med og være i like god stand. Kan vise noen tegn på å være tatt ut og inn av cover noen ganger.
Excellent (EX) Fortsatt en nesten perfekt plate. Er kun spilt noen få ganger. Vanskelig å se visuelle feil på plate og cover, men kan vise noen tegn på å være brukt. Spilles av uten hørebare feil.
Very good+ (VG+) Generelt verdt omtrent 50% av NM-verdien. En VG+ plate vil vise noen tegn på at den har blitt spilt og ellers håndtert av en tidligere eier som tok godt vare på den. Mangler bør være av mer kosmetisk ark og ikke påvirke selve avspillingen som helhet. Plateoverflater kan ha noen tegn på slitasje og kan ha svake skrammer eller veldig lette riper som ikke påvirker ens lytteopplevelse. Etiketten kan ha noe ringeslitasje eller misfarging, men den bør knapt merkes. Det kan være spindelmerker. Bildehylser og andre innlegg vil ha litt slitasje, svakt svingte hjørner eller svak brett. Et omslag kan ha svake tegn på slitasje og kan bli ødelagt av et utskåret hull, innrykk eller et kuttet hjørne. Generelt, hvis ikke for et par mindre ting som er galt med det, vil dette vært NM.
Very good (VG) Generelt verdt 25% av NM-verdien. Mange av manglene som er funnet i en VG+ plate, vil bli mer uttalt på en VG-plate. Overflatestøy vil være tydelig ved avspilling, spesielt i myke passasjer og under en sangs intro og outro, men vil ikke overmanne musikken ellers. Groove wear vil begynne å bli merkbar, det samme med lette riper (dype nok til å føles med en negl) som vil påvirke lyden. Etiketter kan være ødelagt ved at eier har skrevet på eller satt på tape eller klistremerker (eller restene av disse). Det samme vil være tilfelle med bilder, innlegg eller andre ting som medfølger. Imidlertid vil det ikke ha alle disse problemene samtidig. Platen kan fint spilles av uten hopp eller repetisjoner.
Good (G) Generelt verdt 10-15% av NM-verdien. En plate i god tilstand kan spilles gjennom uten at den hopper. Men det vil være betydelig overflatestøy, riper og synlig slitasje på sporene. Et deksel eller hylse vil ha sømdelinger, spesielt i bunnen eller på ryggraden. Tydelig slitasje eller andre feil vil være til stede. Mens plata vil være spillbar uten å hoppe over, vil merkbar overflatestøy nesten helt sikkert følge med avspillingen.
Fair(F) Generelt verdt 0-5% av NM-prisen. Plata er sprukket, dårlig forvrengt, og vil ikke spille gjennom uten å hoppe over eller gjenta deler. Cover er vannskadet, delt på alle sømmer og sterkt ødelagt av slitasje. LP-dekselet holder knapt LP-en inne i den. Innlegg er helt borte, krøllete og kanskje skrevet på.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙